Sektioner

 

 

Barn och ungdoms paddling

Paddling för barn och ungdomar är en viktig del av klubbens verksamhet. Varje vecka finns möjlighet till att delta på flera träningspass, vad för typ av aktivitet varierar beroende på säsong. Träningarna anpassas efter allas ambitionsnivåer. Vårt mål är att alla ska tycka att träning är roligt.

 

 Tävling

I Katrineholms kanotklubb har vi flera kanotister som tävlar i kanot. Både ensamma och i olika besättningar såsom K2 och K4. Oftast faller det naturligt att börja tävla i kanotsporten efter några år när din paddling utvecklats. Att tävla är både kul och lärorikt, oftast bildas en härlig gemenskap när vi tillsammans åker iväg på tävlingar.

 

 

 

Motionspaddling

Under de senaste säsongerna har vi börjat anordna motions – och frilufspaddling. Vi dessa tillfällen välkomnas alla att delta, både barn, ungdomar och seniorer. Motionspaddlingarna sker minst en gång i veckan under sommarperioden och på passet hålls ett lugnt tempo för att alla ska hänga med. 

 

 

 

Stand up paddling

Under sommaren 2021 köpte Katrineholms kanotklubb in SUP brädor. Dessa skiljer sig från kanotsporten, då du står upp på en bräda och använder en ensidig paddel. Dessa har använts som ett alternativ till paddlingen under alla våra olika träningar. De blev mycket populära och användes flitigt under sommarsäsongen. 

 

 

 

Paddelsystrar

Paddelsystrar är ett projekt som sattes igång under våren 2021 med stöd av Svenska kanotförbundet och RF SISU Sörmland. Genom paddelsystrar vill vi ge fler tjejer, i olika åldrar och med olika bakgrund, chansen att testa på kanotsporten. Under vintersäsongen har projekt legat på is men tros tas upp igen till våren då kanotsäsongen kommer igång.